Nometne „Veselā miesā vesels gars!”

Ozolnieku vidusskolā no 31. maija līdz 6. jūnijam notika dienas nometne „Veselā miesā vesels gars”, kas tika realizēta Ozolnieku novada pašvaldības līdzfinansējuma ietvaros.

 

Nometne „Veselā miesā vesels g...
Nometne „Veselā miesā vesels g...
Nometne „Veselā miesā vesels g...
Nometne „Veselā miesā vesels g...
Nometne „Veselā miesā vesels g...
Nometne „Veselā miesā vesels g...
  

Nometne tika organizēta ar mērķi pievērst skolēnu uzmanību veselīgam dzīvesveidam un veselīgai pārtikai, fizisko aktivitāšu un sporta nepieciešamībai ikdienā, kā arī sakoptas un estētiskas vides veidošanai.

Nometnes pirmajā dienā skolēni devās pārgājienā uz saimniecību „Līcīši” Cenas pagastā, kur iepazinās ar lauku saimniecības ikdienu, degustēja saimniecībā ražotus sierus un piena produktus. Tā kā diena bija karsta, tad veldzēšanās piemājas dīķī bija īsti laikā. Mājupceļš nemaz nelikās tik garš, jo tika pārrunāts par saimniecībā redzēto, par gardajiem produktiem un saimnieku viesmīlību. Kopā ar bērniem šajā dienā bija skolotājas Dina un Vita.

Otrajā dienā skolēnu vidū valdīja manāms satraukums, jo devāmies ekskursijā uz deju centru „Cukurfabrika”, uz nodarbību „Antigravitāte bērniem”. Lielākā skolēnu daļa pirmo reizi piedalījās šāda veida nodarbībā, tāpēc bija neziņa, satraukums, varbūt pat nedrošība. Bet skolotāja Ieva prata visus iedrošināt un pēc nodarbības skolēniem acīs mirdzēja prieks un sajūsma. Pēc nodarbības kopā ar skolotāju Anniku skolēni devās ekskursijā pa deju centru, lai iepazītos ar pulciņiem un iespējām, ko piedāvā deju centrā. Šajā dienā vēl bija nodarbība skolotājas Renātes vadībā, kad tika apgleznoti akmeņi, kas tagad ir kā lieliskas vides dizaina elements puķu dobē pie Zaļās klases.

Nometnes trešajā dienā ar skolēniem darbojās ielu vingrotājs Roberts Naglis, kurš parādīja, kā var veiksmīgi vingrot uz vienkāršiem stieņiem un, ka nav vajadzīgi trenažieri, lai veiktu fiziskās aktivitātes. Pēcpusdienas cēlienā skolēni strādāja pie Zaļās klases labiekārtošanas – stādīja puķes, sakopa puķudobi, veidoja posmus Sajūtu takai. Tagad puķu dobē aug samtenes un leduspuķītes, kuras stādīja meitenes skolotājas Ritas vadībā.

Tā nemanot pienāca piektdiena, kad skolēni kopā ar skolotāju Aleksandru devās ekskursijā uz Karameļu darbnīcu Jelgavā, lai meistarklasē iepazītos ar karameļu ražošanas procesu, ar izejvielām, kuras izmanto veselīgo našķu ražošanā un katrs nometnes dalībnieks izgatavoja savu karameli. Pēcpusdienas cēlienā mācījāmies veidot bumbu – stresa noņēmēju.

Nometnes pēdējā dienā – pirmdienā picas krāsnī pie Zaļās klases skolēni cepa veselīgu rudzu maizīti, picas un kurzemnieku nacionālo ēdienu – sklandarausi. Katrs nometnes dalībnieks parādīja savu radošumu, gatavojot savu picu. Ar skolēniem šajā dienā strādāja Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Pārtikas Tehnoloģijas fakultātes docente un vadošā pētniece Ilga Gedrovica. Krāsni kurināja un picas palīdzēja cept Iosifa tētis.